Over Karin - SVH Budgetcoaching

Ik ben jouw vertrekpunt naar financiële rust

Karin, budgetcoach

Budgetcoach Karin helpt je weer op weg

Hallo, ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Karin van der Meijs, in 1968 geboren en woonachtig op het Brabantse platteland in een stadje aan de Maas. Ik ben gehuwd en heb een zoon uit een eerder huwelijk.
Ik vind het heerlijk om te wandelen langs de Maas, het is een prachtige omgeving om te wonen.

In mijn directe omgeving heb ik gezien wat het tekort aan geld met mensen doet. Ondanks dat er hard werd gewerkt, was het altijd schuiven met geld om de maand door te komen. Dit wilde ik voor mijzelf niet laten gebeuren. Met vallen en opstaan is het mij dan ook gelukt en daar ben ik trots op.

Van dichtbij veel ervaring

In 2015 ging mijn zoon het huis uit. Hij had tot dat moment 24/7 mijn verzorging nodig gehad. Doordat hij het huis uit ging om begeleid te gaan wonen, moest ik die verzorging overgeven aan anderen. Ik viel in een zwart gat. Ik had geen zorgtaak meer en moest mijn tijd zien te vullen, maar waarmee? Dat was de vraag. Voordat mijn zoon het huis uit ging kregen wij begeleiding thuis. Zowel voor hem als voor mij. Deze begeleiding maakte zich ongerust over mij. Waarmee zou ik het gat gaan opvullen? Ik ben mij gaan verdiepen in welke studie ik dan zou gaan volgen. Mensen begeleiden past helemaal in mijn straatje en stuitte op life-coaching. Die opleiding ben ik gaan volgen. Wat een openbaring. Wat leer je dan veel over jezelf en de manieren van coaching. In de opleiding zat het onderdeel budgetcoaching en daarin ben ik verder gegaan.

Budgetcoach past bij mij

Op ons deurwaarderskantoor werd ik in 2018 ingezet als budgetcoach. Met de ervaring die ik inmiddels had opgedaan als incassomedewerker was dit een hele mooie uitdaging.
Ik ging op huisbezoek om de mensen te helpen voor het treffen van een regeling. De meest uiteenlopende verhalen werden mij aan de deur of keukentafel verteld. Schaamte en angst waren de meest gehoorde reacties. Tijdens de gesprekken merkte ik dat ik ondanks mijn eerdere studie nog wat tekort kwam. Ik ben verder gaan leren en heb via Learncare Academy de opleiding schuldhulpverlening 3 behaald, oftewel budgetcoach en zelfs een KIWA certificering gehaald. Ik kan nu nog beter adviseren in de acties die ze kunnen nemen en wijs hen de juiste richting. Hiermee komen ze bij de juiste hulpinstantie terecht. Ook begeleid ik mensen in een budgetcoachtraject. Ik coach hen dan weer naar zelfredzaamheid.

Het is heel mooi om mensen te coachen naar zelfredzaamheid.

Kan ik je helpen?

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik ook mijn levenslessen gehad. Gebeurtenissen die zorgen voor een omschakeling in ons leven en meestal een behoorlijke impact hebben op onze financiën. Het voelt goed om deze ervaring mee te kunnen nemen in mijn werkzaamheden.
Naast ervaringsdeskundige ben ik ook open, eerlijk, betrouwbaar en altijd op zoek naar oplossingen. Samenwerken is het sleutelwoord in mijn werkwijze.

Wil je financiële rust?

Dan gaan we samen aan de slag. Laat jouw gegevens achter, dan bel ik je terug. Of bel 0412 – 61 74 60 om een afspraak te maken.