Budgetcoach Karin helpt je weer op weg

Op een mooie dag in februari had ik een afspraak met Karin. Tijdens een eerder bezoek van de deurwaarder heb ik aangegeven om hulp verlegen te zitten. Had werkelijk geen idee meer wat ik met mijn schulden aan moest. Een bezoek van de budgetcoach werd gepland.

Ondertussen zag de inwoner van Waspik zijn schulden zowel zakelijk als privé steeds hoger oplopen. Tot meer dan honderdduizend euro. Met als gevolg dat overal beslag op werd gelegd. Ook bleven de vorderingen maar komen, waardoor het pak papierwerk steeds dikker werd. Totdat Karin in beeld kwam.

Op de afgesproken tijd stond Karin op de stoep en we namen plaats aan de keukentafel. Mijn zus kwam erbij zitten, want die regelde in het verleden altijd mijn financiën. De ongeopende post en stukken van de schuldeisers lagen al op tafel. Ondanks dat ik zelf om hulp had gevraagd, vond ik het ook wel erg spannend. Je moet toch je verhaal op tafel leggen en dat is best moeilijk. Karin luisterde aandachtig naar mijn verhaal.

Allereerst hebben we geprobeerd orde te scheppen in de chaos. Het merendeel van de post was inmiddels achterhaald en kon worden weggegooid. We hebben samen alles op een rijtje gezet en zijn gaan bellen met schuldeisers. Wat staat er open en mogen wij even uitstel. Hierop werd gelukkig goed gereageerd door de schuldeisers. Ik zat soms met verbazing te luisteren naar de gesprekken van Karin. Mijn zus en ik zochten vaak contact en dan moest je gewoon heel veel betalen terwijl dat niet ging. Nu belt Karin samen met ons en dan lukt het wel. Nadat we alles hadden geïnventariseerd bleek dat de schuld nog hoger was dan ik vooraf had ingeschat. Ik schrok daar behoorlijk van.

Ik gun iedereen met geldproblemen een budgetcoach

Karin was nu aan de beurt om een plan te maken voor het vervolg. Ze vertelde mij dat de schuld zo hoog was dat er toch andere hulp moest worden ingeschakeld. De opties werden besproken en ze zocht contact met een bewindvoerder waar ze het volste vertrouwen in heeft.
Samen met Karin hebben wij het traject doorgesproken met de bewindvoerder. Door de Coronacrisis liep het traject anders als normaal. Er mocht geen bezoek worden gepland met de bewindvoerder en de stukken moesten worden opgestuurd. Van daaruit kon ik samen met de bewindvoerder de volgende stappen gaan zetten.

Ik ben dankbaar voor het aanbod vanuit de deurwaarder om een budgetcoach in te kunnen schakelen. Karin heeft mij goed geholpen.

Wil je financiële rust?

Dan gaan we samen aan de slag. Laat jouw gegevens achter, dan bel ik je terug. Of bel 0412 – 61 74 60 om een afspraak te maken.